השחרת חלונות ברכב
יתרונות ומידע על קביעת החוק בנושא
להשחרת חלונות לרכב ישנם לא מעט יתרונות בולטים, במיוחד בישראל החמה והלפעמים-ידידותית-מידי. אולם, על אף שברור שישנם לתהליך זה לא מעט יתרונות, משום מה, החוק הישראלי אינו תומך בו לגמרי ומטיל סייגם ואיסורים המקשים עלינו ליהנות מהחלונות הכהים שלנו. אבל, לפני שנעסוק בחוק ובניואנסים שלו, בואו ונראה מה הם יתרונותיה של השחרת חלונות לרכב.
תוכן העניינים:
חלונות כהים ברכב - מדוע צריך את זה?
חלונות כהים מעניקים הגנה מקרני השמש הקופחות – השחרת החלונות של הרכב מסוגלת להגן על הנוסעים היושבים במושבי הרכב האחוריים מפני השמש. ראוי לציין כי לא כל שיטות השחרת החלונות או כל החומרים המכהים את החלונות אכן מגנים מפני קרינת השמש (UV) ולכן, חשוב לשאול זאת מפורשות, לפני ההתקנה והתייחס לקריטריון זה בכובד ראש בעת ההחלטה על בחירת השיטה ואיש המקצוע שיבצע את המשימה.
חלונות מושחרים שומרים על יציבות הטמפרטורה ברכב- מעבר להגנת העור שעליה דיברנו בסעיף הקוד, חלונות כהים מפחיתים באופן משמעותי את התחממותו של הרכב כשאנחנו חונים במקום שאינו מקורה. זה הופך לקריטי אפילו יותר, כשאתם משאירים ברכב במושב האחורי את הלפטופ שלכם…
חיסכון וקיצוץ בהוצאות הדלק – מאחר והחלונות הכהים מצמצמים את טמפרטורת החום במכונית, אנחנו משתמשים פחות במזגן, הרכב נדרש להתאמץ פחות – והנה, כבר חסכנו בהוצאות הדלק.
מראה הרכב – ציפוי חלונות הרכב והפיכתם לכהים יותר מעניק לרכב מראה ייחודי, מראה שלא לכל רכב בנוף הישראלי יש. אם קודם, בסעיף הראשון, התייחסנו ליושבים במושב האחורי (הילדים, לרוב), עכשיו אנחנו כבר יכולים לדבר על לעשות משהו עבור עצמנו – להפוך את הרכב שלנו למיוחד יותר למראה.
מה אומר החוק בנושא?
על פי תקנה 365 ד’ לתקנות משרד התחבורה, את השחרת החלונות ניתן לבצע, אך ורק, בחלונות הממוקמים לצידי המושבים האחוריים שברכב. כלומר, את השמשות הקדמיות שברכב, כמו גם את החלונות שלצד הנהג ומהמושב שליד הנהג, אסור להכהות. השחרת חלונות הרכב בניגוד לתקנות, גוררת עימה פסילת הרכב במבחן כשירותו השנתי (הטסט) ואף עלולה לגרור עימה קנסות. במידה ואדם השחיר את החלונות בניגוד לתקנות והוא נתפס, הוא יאלץ לא רק להסיר את הציפוי המכסה את החלונות תוך 48 שעות, אלא גם ייאלץ לשלם קנס 1,000 ₪. אם האדם הוסיף חטא על פשע ולא שב לבדיקה חוזרת של הרכב אל הבוחן בפרק הזמן של 48 השעות כדי להוכיח כי ההשחרה הוסרה, השימוש ברכב ייאסר, ואם האדם לא יציית וייסע בו, על אף איסור השימוש, הוא יזומן למשפט.
האם ישנן פתרונות המאפשרים ביצוע השחרת חלונות ברכב באופן חוקי לחלוטין?
משיחה עם כמה מומחים בתחום השחרת חלונות הרכב, בהחלט נראה שישנן שיטות ציפוי שעשויות שלא להיחשב כעבירה על התקנות. אבל את זה – חשוב לוודא מול איש המקצוע שמבצע את הכהיית החלונות.